UC Riverside Student Success Center

What was previously imagined as a curtain wall structure was redesigned with setback glazing and a series of horizontal and vertical exterior shading elements.
Program areas were rearranged to align common spaces and connect them with a intercommunicating stair to reduce lighting demand in a now contiguous space that vertically slices through the building.
Expansive floor opening draw the eye through shifting vertically connected spaces.
The roof plane at the upper floor of this circulation and casual space was reimagined as a paper thin element that lifted high above the space with shielded clerestory glazing intent on making the upper floor daylight autonomous during daylight hours.
Project Details
Architect: Gensler
Completion: 2021
Size: 60,000 sf
Location: Riverside, CA
EUI: 34 kBtu/sf/yr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: